Капелини помодоро с чеснови скариди
Спагети със скариди и доматен сос.
Необходими продукти:
- 250 г несварена паста капелини
- 4 ч.ч. прясно настъргано сирене "Романо"
За соса помодоро:
- 6 до 8 средно големи узрели домата
- 1 ч.ч. нарязан босилек
- 3 до 5 скилидки пресен чесън, обелени
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
За чесновите скариди:
- 12 големи скариди, обелени и почистени от вените, но с опашките
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- сол и пипер
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на опаковката. В същото време в кухненски робот смесете доматите, босилека, чесъна и зехтина.
2. Разбийте до консистенцията на ябълков сок. Сосът трябва да е течен. Загрейте го в тенджерка за около 8 до 10 мин. Овкусете със сол и пипер на вкус.
3. Пригответе скаридите. Измийте ги и ги отцедете. Овкусете с чесъна на прах, пипера и солта.
4. Разтопете масло в тиган на среден огън. Прибавете скаридите и гответе докато си сменят цвета за около 3 до 5 мин.
5. Смесете пастата със соса, като разбъркате леко.
6. Покрийте с чесновите скариди и поръсете с настъргано сирене "Романо". Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ