Как се готви пиле в мляко
Пиле в тенджера с млечен сос, подправки и масло.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- сол и пипер
- 50 г масло
- 10 скилидки чесън
- кората на 1 лимон (БИО лимон, за да е с ядлива кора)
- листа салвия
- 600-700 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Пилето обтрийте добре вътрешно и външно със сол и пипер.
2. Сгорещете маслото в тенджера, която има капак. След това запечатайте пилето първо с гърба, а после и с гърдите в разтопеното и цвъркащо масло.
2. Добавете салвията, нарязаните на 2-3 парчета скилидки чесън и лимоновата кора. Залейте с млякото. То трябва да покрива птицата на 2/3. Ако трябва, добавете още мляко. Пилето трябва да е полегнало с гърдите надолу.
3. Сложете капака, намалете огъня на 190 градуса и оставете да къкри 1:30 часа. След това извадете пилето и разпределете в порции. Полейте с част от соса на готвенето. Връзва се идеално с гарнитура от печени картофи или картофено пюре, което също можете да обогатите с млечния сос.
Ако искате да видите как точно се прави - гледайте видеото ТУК!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ