Задушено пиле в мляко
Цяло пиле в млечен сос с лимон, чесън и билки.
Пиле задушено в мляко - това е начин да сготвите цяло пиле, без да рискувате да изсушите бялото месо, докато червеното стане готово. Методът изглежда скептично, но му дайте шанс да ви докаже, че мръвката става крехка и сочна, а ароматът ѝ - неповторим.
За да не се лишава пилешкото от апетитната си хрупкава коричка, първо обтритото със сол и пипер пиле се запечатва в тенджера с разтопено и сгорещено масло докато хване традиционния си загар. Следва да се добавят скилидки чесън, листа градински чай (можете да замените с мащерка, розмарин, риган или друга прясна подправка по желание) и кората на два лимона. После се залива с мялко.
Оставя се да къкри на 190 градуса под капак, като периодично се отваря и се залива с млякото. Добре е птицата да позиционирате с гърдите надолу в съда. Така ще станат по-сочни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ