Какаов кекс с шоколадови парченца
Кекс с ликьор, стафиди и шоколад.
Необходими продукти:
- 300 г обикновено брашно
- 4 с.л. неподсладено какао на прах
- 230 мл мляко
- 2 яйца
- 100 г бяла захар
- 60 мл слънчогледово олио
- 3 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. екстракт от ванилия
- 100 г шоколадов чипс
- шепа стафиди
- 1/3 ч.ч. портокалов локьор
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200°С. Намаслете съд за печене на хляб и заделете.
2. Разбъркайте стафидите с ликьора в малка купа, заделете.
3. В голяма купа смесете брашното с какаото на прах, бакпулвера и захарта.
4. В друга купа разбийте яйцата, добавете млякото, слънчогледовото олио и чистия екстракт от ванилия. Прибавете към сместа с брашното.
5. Разбъркайте с дървена лъжица докато се обединят напълно. Отцедете стафидите от ликьора и ги добавете в сместа, сложете и шоколадовия чипс.
6. Изсипете течното тесто в приготвения съд. Печете около 35-40 мин. Охладете напълно.
7. Внимавайте когато режете кекса, защото е много мек.
Източник: www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ