Регистрация

Кадича - пържено свинско с домати и патладжани

Кадича - пържено свинско с домати и патладжани
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 954

Пържени патладжани със свинско, домати, чушки и лук. Основно от патладжани с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • сол
  • 400-500 г свинско месо
  • 60 мл олио
  • 2-3 глави лук - около 300 г общо
  • 400 г сладки чушки
  • 500 г домати
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 6 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • листата на връзка магданоз
  • люто чушле по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте хубаво и нарежете на четвъртини като първо разполовите през средата на дължината и след това получените трупи разполовите по дължина на полумесеци. Всяка от четвъртините нарежете на 4-5 надлъжни трески.

2. Вземете голяма купа, сложете ред трески, поръсете със сол, пак патладжани, пак сол... и така докато завършите със сол. Оставете настрана да си пуснат горчивината.

3. Свинското месо нарежете на лентички и поръсете със сол и пипер. Оставете настрана да почива.

4. Лука и чушките нарежете на тънки полумесеци. Доматите разполовете и всяка половина нарежете на 3-4 парчета.

5. Сгорещете в много голям тиган олиото на умерен огън и изпържете вътре свинското за 3 минути. Добавете лука, гответе още 3 минути и след това изсипете и доматите. Разбъркайте и оставете да се готви 4-5 минути.

6. През това време прехвърлете патладжаните в гевгир и измийте под течаща вода. Изсипете върху хавлиена кърпа и затрийте водата без да се престаравате.

7. Изсипете чушките и патладжаните в тигана, овкусете със сол, черен и червен пипер и соев сос. Разбъркайте добре, намалете огъня и оставете да се готви 20 минути като периодично разбърквате.

8. С ножица нарежете люто чушле в ястието, ако искате да е пикантно. Добавете намачкания или минат през преса чесън. Опитайте на соленост, подправете при необходимост, разбъркайте хубаво и изключете котлона. Оставете тигана на него за още 5-8 минути.

9. През това време измийте магданозените листа и ги наситнете.

10. Подправете с магданоза, разбъркайте и сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта