Регистрация

Домашен реден тиквеник

Домашен реден тиквеник
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 6558

Нестандартен тиквеник с бисквити и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 3 чаени чаши настъргана тиква
  • 1 чаена чаша орехови наситнени ядки
  • 1 чаена чаша захар
  • половин чаена чаша олио
  • 50 грама масло
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 3-4 начукани обикновени бисквити
  • 1 супена лъжица галета
  • 50 грама стафиди
  • пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

Оцеждаме тиквата и я смесваме заедно със захарта, галетата, орехите, бисквитите, стафидите и канелата. Така получаваме плънка за нашият тиквеник. Загряваме леко олиото заедно с маслото.

В омаслена тава слагаме две кори, намазваме с четчица малко мазнина и така редим останалите кори по този начин. Когато наредим една трета от корите сипваме половината от плънката. Покрива се с още една трета от корите и изсипваме и останалата плънка. Останалите кори се редят по същия начин, намазани с масло и олио.

Тиквеникът се разрязва с остър нож на диагонали (квадрати). Останалото олио, смесено с маслото, се разпределя отгоре и между парчетата. Печем на 180 градуса около 40 минути до получаването на коричка. По желание още топъл се наръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

домашен тиквеник със стафиди

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. зае
  2. тра
  3. сот
  4. МА
  5. нар
  6. или
  7. нина
  8. пил
  9. нана
  10. риба

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта