Италианска млечна супа с тиква и зеленчуци
Зеленчукова супа с крем сирене и тиква.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 100 г замразен зелен фасул
- 100 г сладък картоф - батат
- 150 г картофи
- 200 г тиква
- 70 г праз лук
- 100 г замразен грах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. микс италиански подправки или по 1/2 ч.л. сух риган и сух босилек
- 1 ч.л. сол (ако бульонът е безсолен)
- 1,5 л зеленчуков бульон
- 200 г тиквички
- 200 г карфиол
- 150 г крем сирене
Начин на приготвяне:
1. Лука и чесъна наситнете.
2. Тиквата, батата, картофите - обелете и нарежете на кубчета. Празия лук нарежете на тънки шайбички.
3. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука и чесъна на умерен огън за 3 минути.
4. Добавете зеления фасул, тиквата, картофите, батата, грахта и празия лук. Овкусете със сол и пипер, италиански микс подправки и залейте с бульона. Щом кипне, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и варете 10 минути.
5. През това време нарежете на парчета тиквичките, а карфиола разделете на съцветия и измийте.
6. Добавете тиквичките и карфиола, варете още 8 минути, след това вкарайте и крем сиренето и бъркайте докато се разпадне напълно и образува приятен маслено-сиренен бульон.
7. Сервирайте супата топла и се насладете на вкуса на италианска зеленчукова идилия.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ