Регистрация

Истинският козунак трябва да се удари



Истинският козунак трябва да се удари
Средно   |   Порции 10-20   |   Видяна: 3550

Козунак се пипа с твърда ръка - гласи поверието.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Ако попитате бабите си, ще ви кажат множество митове и техники за направата на перфектния козунак. Моята твърди, че нейната баба не я пускала да влиза или излиза от стаята като дете, докато козунака втасва. Трябвало тестото да стои точно на 36 градуса, затова кладели печката на дърва и два часа не се отваряла ни врата, ни прозорец.

Други казват, че истинския козунак трябва да се удари сто пъти по време на замесване. Вижте професионалистите от следващото видео - в отношението им към тестото няма нежност, но така си гарантират пукхаво и меко сладко хлебче след изпичане. Затова, ако сте решили да замесите козунаци, то вложете сила и бройте сто удара в плота при второто премесване след дългото втасване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта