Зеленчуци на грил с козе сирене и горчица
Красив изискан ордьовър със зеленчуци, сметаново сирене и горчичени капки.
Необходими продукти:
- 8 средно дебели шайби домат - около 350-360 грама
- 8 средно дебели шайби тиквичка - около 350-360 грама
- 8 средно дебели шайби патладжан - около 350-360 грама
- Козе сирене - 160-180 грама
- Готварска сметана - около 60-80 мл
- Горчица - 60 грама
- Зехтин 40-50 мл
- Няколко листа пресен босилек за украса
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
На козето сирене:
За приготвянето на мекото козе сирене е необходимо да натрошите в подходящ съд сиренето и да го смесите с част от сметаната. В зависимост от вида сметана, която ползвате, може и да не се наложи да сложите цялото количество от нея. Консистенцията, която трябва да получите, е като на мек пластилин. Оформяте 4 топки от сместа и ги оставяте в хладилника за 30-40 мин. да стегнат още малко.
На дресинга:
Смесвате 20-30 мл зехтин и горчицата и разбърквате до достигане на хомогенна консистенция.
На зеленчуците:
Предварително нарязаните зеленчуци може да приготвите по няколко начина - на скара, барбекю, на тиган с тефлоново покритие или оребрен тиган. Намажете зеленчуците със зехтин или олио, овкусете ги със сол и черен пипер и ги изпечете до готовност.
Предястието се поднася като наредите шайба патладжан, домат, тиквичка, патладжан, домат, тиквичка и завършите с топката меко козе сирене. За задържане на цялата структура може да ползвате по 2 запечени до кафяво пръчици спагети. Преди поднясяне украсявате чинията с готовия горчичен дресинг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ