Регистрация

Зеленчуков пастет от моркови и тиквички

Зеленчуков пастет от моркови и тиквички
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1747

Лютеница от тиквички с моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг тиквички
  • 400 г лук
  • 4 с.л. олио
  • 400 г моркови
  • сол, червен и черен пипер
  • чесън на прах
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • листенца магданоз или копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте и нарежете на колелца с дебелина около 1,5 см. След това подреждайте по няколко колелца едно върху друго и режете на лентички.

2. Лука нарежете на кубчета. Не е необходимо да ситните.

3. Сгорещете 2 с.л. растителна мазнина и запържете лука до покафеняване. Извадете и прехвърлете в купата на чопъра или пасатора.

4. Сипете още 1 с.л. мазнина в тигана и изсипете отгоре тиквичките. Бъркайте няколко минути, след това захлупете под капак и оставете да се готвят на умерен към слаб огън.

5. Докато тиквичките омекват нарежете морковите на полумесеци. После извадете тиквичките при лука, сгорещете още 1 с.л. олио и прибавете морковите. Оставете под капак на слаб към умерен огън за 20 минути.

6. Прибавете и морковите при останалите продукти и пюрирайте. После прехвърлете полученото пюре в тигана и гответе на умерен огън 10-тина минути под капак. Следете да не изгори или залепне.

7. Овкусете със сол, червен и черен пипер, малко лют пипер по желание и чесън на прах. Прехвърлете в купичка и украсете с листенца копър или магданоз.

* Можете да приберете в стерилизирани буркани, да врътнете капачките и да сварите за 20 минути. Така ще имате лютеница от моркови и тиквички за зимата.

 

Източик: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта