Зеленчуково рагу за гарнитура или постно основно
Задушени зеленчуци с билки и чесън.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 червена сладка чушка
- 2 домата
- 2 картофа
- връзка магданоз
- връзка босилек
- скилидка чесън
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте, почистете и нарежете на малки кубчета тиквичката, моркова, картофите, лука, доматите и чушката.
2. Сгорещете олиото. Изсипете в него лука, гответе една минута и добавете моркова. Гответе още 3 минути като периодично разбърквате.
3. Добавете картофените кубчета и оставете да се готвят 10 минути като периодично разбърквате.
4. Добавете доматите и чушките и гответе 5 минути.
5. Поръсете върху ястието кубчетата тиквички и без да мешате захлупете с капак. Оставете на умерен огън 20 минути.
6. През това време намачкайте на паста чесъна, наситнете магданоза и босилека и смесете трите съставки заедно като подправите със сол и пипер.
7. Изключете котлона и махнете капака. Изсипете сместа от подправки в ястието и разбъркайте. Можете да сервирате докато е топло или пък да охладите - също е приятно на вкус. Става както за постно основно, така и за гарнитура към някоя сочна мръвка.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ