Регистрация

Зеленчукови кюфтета със спанак и нахут



Зеленчукови кюфтета със спанак и нахут
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3805

Фалафели със спанак, нахут и таханов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.04.2017

Лора и Стоян дават идея как да си направим едни различни домашни фалафели в зелено, които да зарадват постещи и вегани със своята оригиналност и неповторим вкус. Консервите нахут се отцеждат от течността, а спанака се кипва и се шокира в ледена вода. Трябва листенцата да се отцедят много добре, за да не навлажняват сместа, която и без това сгъстяваме с брашно.

Първо се пюрират заедно спанака и нахута до получаването на гъста зелена смес. После се овкусява с кимион, кориандър и сол, добавят се бакпулвер и сода за набухватели и се слагат галета и брашно за спойка. Именно те гарантират хрупкавата коричка на фалафелите. Тях оформяме с ръце и пържим на маслена баня. А за поднасянето им водещите предлагат сос от тахан с лимонов сок и зехтин. Освен това и една купа с прясна салата няма да стои никак зле на трапезата. Вижте какво точно поднасят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта