Регистрация

Зеленчукова супа с картофи, лапад и яйца

Зеленчукова супа с картофи, лапад и яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2964

Инстантна супа без месо с яйца от пъдпъдъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 литра вода
  • 2 с.л. сух микс за зеленчукова супа или 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 2 картофа
  • 200 грама лапад
  • 8 пъдпъдъчи или 4 кокоши яйца
  • черен пипер
  • магданоз и сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и разтворете в нея бульона или сухата подправка.

2. Нарежете картофите на ситни кубчета и ги добавете в супата. Оставете ги да се варят до омекване.

3. През това време измийте лапада (щавляка) и по желание го накъсайте или нарежете, но не много на ситно.

4. Щом картофите са разварени и омекнали (около 15 минути след сипването им в супата), пуснете фурната да загрява на 250 градуса и добавете лапада.

5. Варете още 5-8 минути, след това разпределете в 4 огнеупорни съда. Във всеки от тях счупете по 1 кокоше или 2 пъдпъдъчи яйца като се стремите да запазят целостта си и да ги сложите от ниско, за да не потънат в течността.

6. Сложете купичките да се запекат на фурна за 10 минути или докато не прецените, че яйцата са станали напълно твърди.

7. Сервирайте супата поръсена с наситнен пресен магданоз, сметана или рендосан кашкавал.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта