Регистрация

Зелеви сарми по мексикански

Зелеви сарми по мексикански
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2955

Свинско със зеле, оформено на хапчици.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • зелеви листа (за увиване)
  • 250 г свинска кайма
  • 1 морков, нарязан на тънки жулиени
  • 5 бр. гъби (нарязани)
  • зелен фасул, нарязан ситно
  • 2 с. л. сос „Хойсин”
  • 1 с. л. захар
  • 3 с. л. доматен сос
  • малко чили сос ако обичате люто
  • щипка сол
  • бял пипер
  • олио
  • чесън
  • 1/2 чаша вода

Начин на приготвяне:

1. Отделете зелевите листа и ги сварете докато омекнат, след което ги отцедете от водата.

2. В тиган загрейте олиото, запържете чесъна и добавете свинската кайма. Пържете до готовност.

3. Добавете гъбите, моркова и зеления фасул, солта соса „Хойсин”, доматения сос, захарта, белия пипер и разбъркайте добре.

4. Добавете малко вода и оставете да се посготвят зеленчуците.

5. Когато пълнежът е готов, прехвърлете го в чиния.

6. Вземете един зелев лист, напълнете го със сместа от каймата и зеленчуците и завийте на сарма.

7. Сервирайте с варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта