Здравословно пуешко месо с гъби
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 5788
Пуешко с лук, гъби и спанак.
Необходими продукти:
- около 1/2 кг мляно пуешко месо
- няколко щипки кориандър
- червен леко лют пипер
- лук
- зелени чушки /цели или нарязани/
- около дузина нарязани гъби
- соев сос
- 1/2 чаша вода
- оризова ракия (1/2 от количеството соев сос)
- пипер (по желание и сол)
- щипка кимион (по желание)
- нарязан на ситно зелен лук
- яйце (по желание)
- чесън
- спанак
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тигана. Използвайте мазнина, само ако тиганът ви не е тефлонов. Сложете месото и го запечете.
2. Добавете соев сос, оризова ракия, вода и кимион.
3. Прибавете всички нарязани на ситно зеленчуци. По желание добавете и лук.
4. Бъркайте на слаб огън докато зеленчуците и месото станат готови.
5. По желание отгоре поръсете със зелен лук.
Най-важните съставки
гъби, зелен лук, зелени чушки, кимион, кориандър, лук, лют пипер, оризова ракия, пуешко, соев сос, сол и пипер, спанак, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ