Регистрация

Здравословно печено пиле с мисо

Здравословно печено пиле с мисо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3263

Пилешки гърди с китайски подправки и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени пилешки гърди
  • 1 и половина с.л. светла мисо паста (продава се в магазините за азиатски хранителни продукти, може и да я намерите под името мизо)
  • половин с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. мирин
  • 1 с.л. саке
  • 1 скилидка чесън, счукани
  • малко джинджифил, настърган
  • половин с.л. универсална подправка
  • сусам

Начин на приготвяне:

1. Разрежете пилешките гърди наполовина, за да получите по-тънки резени.

2. Начукайте с чукче.

3. Мариновайте с мисо, соев сос, мирин, саке, чесън и джинджифил. Използвайте ръцете си. Натрийте месото и разпределете мисото равномерно.

4. Сложете в хладилника за поне час. Най-добре за през нощта.

Печене:

1. Загрейте грила и напръскайте с малко спрей за печене.

2. Изтръскайте добре пилето от маринатата.

3. Изпечете пилето до полуготовност.

4. Обърнете и печете до готовност.

5. Подсушете с кухненска кърпа за да отстраните излишната мазнина.

6. Поръсете със сусам и малко универсална подправка, нарежете на тънки резенчета.

7. Сервирайте с ориз или салата.

Вариации:

1. Може да се задуши и в тиган.

2. За по-сочно месо, не премахвайте кожата – така ще е по-малко здравословно, но по-вкусно.

3. Пропуснете соевия сос и използвайте повече мизо за по-здравословен вариант.

4. Заменете мирина и сакето за някакво оризово вино, ако не разполагате с тях

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта