Запържени спагети удон с пиле
Японски спагети с месо, чушки и броколи.
Необходими продукти:
- половин зелена чушка
- половин червена чушка
- 1 скилидка чесън
- 1 малко парче джинджифил (на вкус)
- 2 глави лук скалион
- ½ глава броколи
- 1/2 кг. пилешко, нарязано на тънко
- 1 пакет готови спагети удон (или си ги пригответе според инструкциите на опаковката)
- соев сос
- оризов оцет
- олио
Начин на приготвяне:
Подготовка:
1. Нарежете чушките и броколите по дължина и ги оставете настрани.
2. Нарежете лука скалион хоризонтално и оставете настрани.
3. Смелете джинджифила и чесъна
4. Нарежете пилето по дължина на тънки ленти. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Приготвяне на соса:
1. В съотношение 2 към 1, смесете оризов оцет и соев сос.
2. Добавете 3 и ½ с.л. захар. Разбъркайте.
3. Опитайте и добавете още от съставките според собствения си вкус.
Приготвянето:
1. Загрейте тиган на средна към висока температура и сипете олио.
2. Когато олиото е загряло, сложете джинджифила, чесъна и лука скалион в тигана. Бъркайте, за да се запържат равномерно.
3. Добавете пилето в тигана. Обръщайте и бъркайте, за да не залепне.
4. След като пилето е почти напълно готово, добавете броколите и чушките.
5. Когато чушките започнат да омекват, сложете удона и бъркайте.
6. След като удона омекне, добавете соса.
7. Разбъркайте соса със запържените съставки, и оставете всичко да се готви за 5 минути.
8. Изключете котлона и оставете да постои за 5 минути, преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ