Запръжка от гъби за тестени закуски
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2252
Пържени гъби в масло с лук и подправки.
Необходими продукти:
- 800 грама гъби от вид по избор
- 2 глави лук
- сол и черен пипер на вкус
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и ги нарежете на много ситно.
2. Нарежете на ситно лук и го запържете в маслото до златисто. Щом покафенее, прибавете и гъбите, пържете и разбърквайте известно време и след това оставете под капак.
3. Овкусете със сол и черен пипер и използвайте за плънка на баници или пирожки, както и за топинг за брускети.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ