Регистрация

Запечени кренвирши под яйчена заливка

Запечени кренвирши под яйчена заливка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1029

Лесно основно от кренвирши с яйца под коричка от кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 кренвирша (с готовност за още 1, ако потрябва)
  • малко масло
  • 2 стръка пресен лук
  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • лют пипер по желание
  • 2 с.л. мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 100 г кашкавал
  • 4 чери доматчета
  • листата на 2-3 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете кренвиршите напречно на кръгчета с дължина около 3 см. Постарайте се всички резени да са с еднаква дължина.

2. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 24-26 см. с масло като директно обтриете бучката в студения съд.

3. Подредете изправени кренвиршите в тигана един до друг със съвсем малко разстояние помежду им.

4. В купа разбийте яйцата с млякото, сол и пипер на вкус. Добавете лют пипер, ако искате пикантна храна.

5. Добавете брашното и разбийте отново. Наситнете пресния лук, изсипете в сместа и разбъркайте финално.

6. С получения сос залейте кренвиршите в тигана. Отгоре рендосайте или поръсете настъргания кашкавал равномерно.

7. Нарежете чери доматите на кръгчета и подредете върху ястието. Сложете на котлон на умерен огън, похлупете с капак и оставете да се готви 7-8 миннути.

8. Готовото ястие прехвърлете в чиния като нежно изсипете от тигана с доматите нагоре. Поръсете с наситнени листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта