Запечена цитрусова риба тон
Риба с лимон, пъдпъдъчи яйца и горчица.
Необходими продукти:
- 2 пресни стека риба тон
- кората на 1 лимон
- черен пипер и малко сол
- 6 пъдпъдъчи яйца (или 2 обикновени)
- няколко шепи кресон
За дресинга с горчица:
- 50 мл зехтин extra virgin
- 50 мл фъстъчено олио (или от канола или гроздови семки)
- 20 мл лимонов сок
- 2 с.л. дижонска горчица (може и друга по ваш избор)
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Пригответе дресинга като разбъркате всички необходими продукти до хомогенност (например като ги разклатите в буркан). Преди сервиране разклатете отново.
2. Сварете твърдо пъдпъдъчите яйца - сложете ги в кипяща вода, изключете котлона след минута и свалете от огъня след около 40 сек. Оставете да се охладят и ги обелете.
3. Овкусете рибата тон с лимоновата кора, сол и пипер.
4. Сгорещете олио за готвене в хубав незалепващ тиган на силен огън. Прибавете рибата и я запечете за около 30 сек. до минута от всички страни, като я държите внимателно така, че да се сготви отвсякъде.
5. Оставете да се охлади и поднесете с разполовените яйца, кресона и дресинга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ