Регистрация

Запечена цитрусова риба тон

Запечена цитрусова риба тон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3994

Риба с лимон, пъдпъдъчи яйца и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пресни стека риба тон
  • кората на 1 лимон
  • черен пипер и малко сол
  • 6 пъдпъдъчи яйца (или 2 обикновени)
  • няколко шепи кресон

За дресинга с горчица:

  • 50 мл зехтин extra virgin
  • 50 мл фъстъчено олио (или от канола или гроздови семки)
  • 20 мл лимонов сок
  • 2 с.л. дижонска горчица (може и друга по ваш избор)
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Пригответе дресинга като разбъркате всички необходими продукти до хомогенност (например като ги разклатите в буркан). Преди сервиране разклатете отново.

2. Сварете твърдо пъдпъдъчите яйца - сложете ги в кипяща вода, изключете котлона след минута и свалете от огъня след около 40 сек. Оставете да се охладят и ги обелете.

3. Овкусете рибата тон с лимоновата кора, сол и пипер.

4. Сгорещете олио за готвене в хубав незалепващ тиган на силен огън. Прибавете рибата и я запечете за около 30 сек. до минута от всички страни, като я държите внимателно така, че да се сготви отвсякъде.

5. Оставете да се охлади и поднесете с разполовените яйца, кресона и дресинга.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта