Запеканка с пилешко, зеленчуци и сметана
Печени пилешки гърди с карфиол, грах и млечна заливка.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 300 грама карфиол (можете да опитате и с аспержи, ако искате да придадете по-изискана нотка на ястието)
- 100 грама замразен грах
- 1 морков
- 150 мл сметана
- 100 мл мляко
- 50 грама настърган кашкавал (тук също можете да се изглезите с гауда или ементал вместо обикновен кашкавал)
- 1 кубче сух пилешки бульон
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да загрява на 175-180 градуса без вентилатор, защото направата на заготовките за ястието ще отнемат съвсем малко време.
2. Пилешките гърди нарежете на кубчета, които да представляват не много големи хапки.
3. Подгответе зеленчуците като нарежете морковите на кръгчета, карфиола накъсате на розички (ако ползвате аспержи, ги нарежете на колелца) и ги смесите с грахта.
4. Изсипете зеленчуците заедно с месото в намазнена тавичка.
5. Пригответе заливката - разбъркайте заедно сметаната, млякото, сртития на прах бульон и подправките. Изсипете върху продуктите.
6. Печете за около половин час. На спрян огън поръсете с настъргания кашкавал и наситнен магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ