Зампоне - пълнени свински крачета с манатарки
Свински крачета с гъби и кайма върху гарнитура от кафява леща.
Бон Апети
Излъчен на 16.01.2017
След трудоемкото обезкостяване на свинските крачета, ги пълним със смес от сушени манатарки, свинска кайма, хляб, яйце и подправки и ги завръзваме с конец. Крачетата полягват в тавичка, в която добавяме и отстранените предварително кости плюс моркови, лук, още подправки, червено вино и телешки бульон. Екзотичната гозба се готви във фурната за минимум четири часа, а накрая се поднася с гарнитура от леща и по желание покапана с трюфелово олио и наръсена с гремолата. Странно е, но с тази рецепта гостите неминуемо ще ви запомят като опитен готвач.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ