Задушено със зеле, наденица и картофи
Средно | Порции 4
| Видяна: 2534
Гювеч с наденица.
Необходими продукти:
- 500 г наденица по избор
- 1 малка зелка
- 4-6 сварени картофа
- 4 ч.ч. вода или пилешки бульон
- 1/4 ч.ч. сметана за разбиване
- 1/4 ч.ч. масло
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер
- чеснова сол
- 3 капки сос от червена чушка (табаско)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете наденицата на парчета колкото хапки и задушете в съд с капак до покафеняване.
2. Нарежете зелето и картофите на кубчета с големината на парчетата наденица.
3. Прибавете картофите към съда с наденицата докато покафенеят леко.
4. Прибавете всички необходими продукти освен зелето.
5. Прибавете зелето накрая, за да не стане воднисто ястието.
6. Задушавайте до готовност на картофите. (Внимавайте да не готвите прекалено дълго, за да не се разпаднат картофите).
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ