Регистрация

Задушено със зеле, наденица и картофи

Задушено със зеле, наденица и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2534

Гювеч с наденица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г наденица по избор
  • 1 малка зелка
  • 4-6 сварени картофа
  • 4 ч.ч. вода или пилешки бульон
  • 1/4 ч.ч. сметана за разбиване
  • 1/4 ч.ч. масло
  • сол на вкус
  • прясно смлян черен пипер
  • чеснова сол
  • 3 капки сос от червена чушка (табаско)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наденицата на парчета колкото хапки и задушете в съд с капак до покафеняване.

2. Нарежете зелето и картофите на кубчета с големината на парчетата наденица.

3. Прибавете картофите към съда с наденицата докато покафенеят леко.

4. Прибавете всички необходими продукти освен зелето.

5. Прибавете зелето накрая, за да не стане воднисто ястието.

6. Задушавайте до готовност на картофите. (Внимавайте да не готвите прекалено дълго, за да не се разпаднат картофите).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта