Регистрация

Задушено свинско

Задушено свинско
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3392

Свинско с яйца по филипински.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг прясно свинско, нарязано на парчета с дебелина около 1,3 см 
  • 1/2 ч. ч. соев сос
  • 1/2 ч. ч. бял оцет
  • 1/4 ч. ч.  кафява захар или повече (на вкус)
  • 1/4 ч. л. смлян черен пипер
  • 1/2 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 малка глава лук, нарязана на 4
  • 2 скилидки чесън, разполовен
  • 1 дафинов лист
  • 2-4 сварени яйца 
  • 1/2 ч. ч. вода  

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте всички необходими продукти, освен сварените яйца и водата. Мариновайте свинското 20 мин.

2. Сложете свинското с половин чаша вода в тенджера под налягане и гответе 25 мин. на среден огън. 

3. След 25 мин. проверете дали свинското е омекнало. Опитайте на вкус и ако трябва добавете още пипер или захар. 

4. Затворете тенджерата под налягане с друг капак и варете още 5 мин. докато се сгъсти сосът и свинското омекне.  

5. Отстранете внимателно излишната мазнина. 

6. Нарежете яйцата и ги поднесете със свинското.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта