Регистрация

Задушено свинско с мляко и бяло вино

Задушено свинско с мляко и бяло вино
Лесно   |   Порции 7-8   |   Видяна: 1212

Варено свинско в мляко с подправки и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг парче свинско месо
  • 50 мл зехтин
  • 2 клонки розмарин
  • листа салвия (градински чай)
  • 4 дафинови листа
  • скилидка чесън
  • 1 ч.л. морска сол
  • 100 мл бяло вино
  • 750 мл мляко
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Месото разделете на две парчета от по килограм и обтрийте добре със сол и пипер.

2. В тенджера с голямо дъно сгорещете зехтина, добавете розмарина и салвията и щом зацвърчат, вкарайте и наситнения чесън.

3. Гответе една минута докато мазнината се ароматизира и добавете месото. Запечатайте добре от вссички страни. Общо трябва да отнеме около 10 минути.

4. Намалете огъня, налейте виното и изчакайте да изври. Налейте млякото, добавете дафиновите листа и изчакайте да кипне.

5. Прехвърлете в загрята на 175 градуса фурна. Гответе около 2 часа на тази температура.

6. Готовото месо извадете и увийте в лист алуминиево фолио. Соса прецедете и изсипете в касерола.

7. Подгрейте го на котлон докато остане около 400 мл.

8. Месото разгърнете, нарежете на филета и поднесете със заливка от соса и гарнитура по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта