Регистрация

Задушено свинско с боб от консерва

Задушено свинско с боб от консерва
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1472

Свински хапки с червен боб и чушки в стил чили кон карне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 600 г свинско месо
  • 150 г лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 жълта или зелена сладка чушка
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. сух риган
  • лют пипер или чили на люспи на вкус
  • 1 с.л. кафява захар
  • 4 скилидки чесън
  • 250 мл вода
  • 2 с.л. царевично брашно (не нишесте - не ги бъркайте)
  • 1 люто чушле по желание
  • 1 консерва 420 мл червен боб
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета, свинското месо на хапки, чесъна на много ситно, а чушките - на малки парченца.

2. Сгорещете на силен огън олиото и изсипете свинските хапки в него. Бъркайте и гответе докато се запечата за 3-4 минути.

3. Добавете лука и гответе още 3 минути при периодично мешане. След това добавете чушките и гответе още 2-3 минути. После намалете огъня на слаб.

4. Овкусете с канелата, солта, кимиона, ригана, лют пипер и кафява захар. Добавете чесъна и залейте с водата. Изчакайте да кипне, сложете капак и оставете да къкри на слаб огън 30 минути.

5. Поръсете царевичното брашно и разбъркайте. Оставете 2-3 минути да покъкри без капак.

6. Добавете наситнено люто чушле по желание и залейте с консервата боб с все водата от нея.

7. Оставете под капак за още 10-15 минути. След това поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта