Регистрация

Задушено пиле в мляко



Задушено пиле в мляко
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1434

Цяло пиле в млечен сос с лимон, чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле задушено в мляко - това е начин да сготвите цяло пиле, без да рискувате да изсушите бялото месо, докато червеното стане готово. Методът изглежда скептично, но му дайте шанс да ви докаже, че мръвката става крехка и сочна, а ароматът ѝ - неповторим.

За да не се лишава пилешкото от апетитната си хрупкава коричка, първо обтритото със сол и пипер пиле се запечатва в тенджера с разтопено и сгорещено масло докато хване традиционния си загар. Следва да се добавят скилидки чесън, листа градински чай (можете да замените с мащерка, розмарин, риган или друга прясна подправка по желание) и кората на два лимона. После се залива с мялко.

Оставя се да къкри на 190 градуса под капак, като периодично се отваря и се залива с млякото. Добре е птицата да позиционирате с гърдите надолу в съда. Така ще станат по-сочни.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта