Задушени пилешки бутчета по сръбски
Яхния от пилешки бутчета с праз лук, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 400 г лук
- 120 г моркови
- 1 голям стрък праз лук (около 300 г)
- 4 с.л. олио
- 20 г масло
- сол и пипер
- 1,2-1,5 кг долни пилешки бутчета
- 1 с.л. универсална подправка или подправка за пилешко
- 250 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци. Измийте празия лук, добре почистете нацапванията и пръстта от листата и след това и него нарежете на тънко. Морковите рендосайте.
2. Сгорещете на умерен огън олиото в тенджера или най-добре в голям и сравнително дълбок тиган с капак. Добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.
3. Добавете празия лук, гответе 3 минути, след това изсипете при него морковите и лука и гответе още 10 минути на среден огън като овкусите със сол и пипер.
4. Изсипете пилешките бутчета при зеленчуците, добавете подправката и захлупете с капака. Оставете да се задушават 10 минути.
5. Налейте водата, кипнете, намалете огъня на слаб към умерен и гответе 20 минути. Може по средата на готвенето да обърнете бутчетата, за да се задушат равномерно.
6. Опитайте на соленост и при неоходимост добавете още сол и пипер. Боцнете и месото - ако е готово, махнете ястието от огъня.
7. По желание можете да сервирате с поръска от пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре, което да попие апетитния сос. И хляб върши същата работа.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ