Задушена сьомга с китайски подправки
Лесно | Порции 1
| Видяна: 4571
Филе от сьомга с цвят от лилия.
Необходими продукти:
- 200 г филе от сьомга, овкусено със сол и черен пипер
- 1 с. л. мирин
- 1 с. л. оризово вино
- 2 см. джинджифил, нарязан на кръгчета
- зелен лук
- сушен цвят от лилия (продават се на пакети в магазините за азиатски хранителни продукти)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата заедно със сладкото оризово вино мирин, оризовото вино и джинджифила в тенджерка, сложете в нея бамбуковия съд за готвене на пара.
2. Надерете в него стръковете зелен лук, а отгоре сьомгата. Наръсете сьомгата със сушените цветове от лилия.
3. Задушавайте в продължение на 15 минути.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ