Регистрация

Естонски сос с говежда кайма

Естонски сос с говежда кайма
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3815

Сос с месо за всякакъв вид паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г говежда кайма
  • 1 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
  • 2 с.л. нарязан на дребно лук
  • 2 с.л. брашно
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Леко запържете в олио нарязания лук и чесъна.

2. Добавете говеждата кайма и пържете, докато се сготви напълно.

3. Добавете солта, черния пипер и брашното и разбъркайте добре. Добавете бульона към сместа и оставете да заври. Намалете огъня, добавете дижонската горчица и оставете да къкри 3-5 мин.

4. Сервирайте с картофено пюре, варени картофи или спагети.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта