Есенна рецепта за круши
Здравословен десерт или свежо допълнение към закуската.
Необходими продукти:
- 2 чаши ябълков сайдер
- 2 с. л. подправки за греяно вино
- 4 круши, обелени, изчистени и разрязани на половинки
- 1 ч. л. мед (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сложете сайдера и подправките в тенджерка и кипнете. Добавете меда и разбъркайте. Намалете котлона и оставете да къкри без капак за 10 минути.
2. Междувременно обелете, разрежете на две и изчистете крушите и ги поставете внимателно в течността. Оставете да къкри още 10-15 минути докато крушите омекнат (опитайте леко с вилица), но без да се разпадат. До този момент течността трябва да е намаляла наполовина. Ако не е, извадете крушите и оставете още малко да поври.
3. Извадете крушите от съда и ги поставете в плитки купички. Отцедете сиропа в купичка, за да махнете подправките и щедро облейте крушите с него. Сервирайте топли като десерт или студени като допълнение към закуската ви с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ