Регистрация

Експресен пилаф с пилешко

Експресен пилаф с пилешко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1459

Пържен ориз с пилешко, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 600 г сварено пилешко месо
  • 2 моркова
  • 3 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 100 г масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

* Тази рецепта не претендира да бъде оригинален начин за приготвяне на пилаф, а по-скоро "демо" версия на азиатското ястие. Тя дава идея как да си направим бързо и лесно пилаф, ако нямаме време за всичките стъпки на приготовлението.

1. Кипнете 3,5 ч.ч. вода, посолете я и гответе в нея ориза докато се развари напълно.

2. Наситнете лука и морковите, сгорещете 2 с.л. растителна мазнина и ги запържете в нея докато започнат да потъмняват.

3. Накъсайте или нарежете свареното пилешко месо и го добавете в тигана. Овкусете с подправки и гответе 10-15 минути на умерен огън.

4. Добавете ориза и бучката масло и гответе още 7-8 минути, като периодинчно разбърквате. Ако стане прекалено сухо, добавете няколко лъжици вода или бульон от варенето на месото. Не е препоръчително обаче да се долива течност - направете го само в краен случай.

5. Поднесете топло, като можете да поръсите с наситнен магданоз или кориандър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта