Регистрация

Дюнери стил Халифакс

Дюнери стил Халифакс
Средно   |   Порции 9   |   Видяна: 5514

Калорично ястие с телешко и свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. риган
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. лют пипер кайен
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. пилешки бульон на прах
  • 2 с.л. чесън на прах
  • 2 с.л. лук на прах
  • 4 с.л. сладък червен пипер
  • 900 гр средно, смляно телешко и 900 гр средно смляно свинско
  • пита

За соса:

  • 1 чаша сгъстено мляко
  • ¾ чаши захар
  • 1/3 чаша оцет

Добавки:

  • нарязани домати и лук
  • нарязана на ленти маруля

Начин на приготвяне:

1. Омесете подправките добре с месото, както се меси хляб. Когато остатъчна мазнина полепне по страните на купата, в която месите, това означава че месото е готово.

2. Печете на 230 градуса за 45 минути.

3. Оставете вътрешността на парчетата месо леко сурова, така че да не се изсуши, когато после пържите месото.

4. Не отцеждайте мазнината. Ще ви трябва за пърженето после.

5. Покрийте с фолио и оставете да почине, за да попият соковете на месото добре.

Соса: 

1. Направете предварително и охладете преди употреба.

2. Смесете и пуснете в микровълновата за 1 минута.

Пърженето:

1. Нарежете месото много на тънко.

2. Изпържете резените в мазнина за дюнери.

3. След като резените месо са изпържени, потопете тънък резен хляб от пита в топла вода.

4. Изпържете го в мазнина за дюнери.

5. Сглобете резена от пита, месото, добавките, соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта