Дъвчащи бисквитки с меласа
Дъвчащи бисквити с джинджифил и карамфил.
Необходими продукти:
- 1 1/2 ч.ч. бяла захар + допълнително за овалване
- 1 ч.ч. неосолено масло, на стайна температура
- 1 ч.ч. меласа
- 2 яйца, на стайна температура
- 4 ч.ч. универсално брашно
- 1 с.л. сода за хляб
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. смлян карамфил
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1/2 ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
1. С приставката за разбиване на яйца, разбийте на крем маслото и захарта в миксера до пухкав крем.
2. Добавете меласата и яйцата и разбъркайте хубаво.
3. Пресейте всички сухи съставки и ги сложете при сместа с меласата.
4. Разбъркайте до хомогенност.
5. Трябва да се получи меко и гладко тесто.
6. Оставете в хладилника за поне 30 мин.
7. Направете топчици от тестото с диаметър около 3 - 4 см.
8. Оваляйте ги в бяла или тръстикова захар.
9. Печете в незалепваща тавичка на 180ºС до втвърдяване на краищата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ