Душабао с бобен пастет
Сладки японски кифлички с пълнеж от паста с червен боб.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. мляко
- 20 г мая
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. захар
- 2 ч.ч. пшенично брашно плюс 2 с.л.
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
За плънката:
- 1/2 консерва пастет от червен боб
Начин на приготвяне:
1. Смесете 1/2 ч.ч. мляко с 2 с.л. брашно, захар и мая. Оставете на топло и изчакайте да удвои обема си.
2. В голяма купа пресейте брашно, добавете сол, бакпулвер, 1/2 ч.ч. мляко, олио и сместа с маята. Размесете хубаво и омесете докато тестото стане меко и еднородно.
3. Оставете да втаса около 30 мин., отново омесете и оставете да си почине.
4. Разделете на 12 топки и ги оставете да втасат.
5. Сплескайте всяка топка и сложете една лъжица от пълнежа, прегънете и залепете краищата.
6. Повторете с останалото тесто и оставете да си почине 15 мин.
7. Задушавайте на пара 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ