Регистрация

Дробчета задушени в йенска тенджера

Дробчета задушени в йенска тенджера
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7660

Пилешки дробчета с гъби, лук, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките  дробчета са любимото ястие на съпругата ми. Скоро я чаках да се върне от чужбина и преди да я взема от летището реших да я изненадам с тази моя хрумка. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешки дробчета
  • 250 грама гъби
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 1 глава чесън
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • черен и червен пипер на вкус
  • сол, майорана, кардамон и босилек - сухи - аз слагам по 1 ч.л.
  • вода

Начин на приготвяне:

Измивате гъбите и морковите и ги нарязвате съответно на шайби и колелца. Поставяте в йенския съд - това е едно от специфичните неща за тази гозба. Всичко сготвено в йенска тенджера е уникално на вкус. Нарежете сварените дробчета и ги сложете в съда. Обелвате лука и нарязвате на тънки филии, чесъна не се бели, просто отделете скилидките  от главата. Както са с люспите ги измийте хубаво и ги поставете при другите продукти. Така ще се задушат и ще придобият мек сладникав вкус. Нарежете доматите на ситно и ги прибавете към ястието. Последно се добавят подправките и се налива студена вода, която да покрие продуктите с да пръста вода. Приготвя се във фурна на 200 - 250 градуса за около 1:30 часа. Сервирам го с пюре или задушени картофи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта