Регистрация

Домашно телешко уелингтън

Домашно телешко уелингтън
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1947

Печено телешко в бутер тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • парче телешко месо (продълговато; около 1,2 кг)
  • 100 г масло
  • 1 голяма глава лук
  • 200 г гъби
  • сол и пипер на вкус
  • 4 скилидки чесън
  • 300 мл телешки бульон
  • 2 с.л. червено вино
  • 50 г пастет
  • 1 яйце
  • 1 опаковка бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте телешкото с масло, подправете със сол и пипер и запечатайте месото в сгорещена на 150 градуса фурна за 10 минути. Сосът, който се е отделил от готвенето, запазете в касерола. Ще ви потрябва. Мръвката оставете да се охлади.

2. Гъбите и лука наситнете. Сгорещете 25 г масло в тиган, запържете лука до прозрачност, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари. Подправете със сол и пипер и 2 намачкани скилидки чесън. Заделете.

3. Другите 2 скилидки чесън разбийте с 25 г масло на стайна температура на крем. Добавете пастета и разбийте отново. С получената смес намажете месото от всички страни.

4. Разточете внимателно бутер тестото. Отгоре разпределете гъбената смес. После сложете мръвката и внимателно завийте от всички страни с тесто.

5. Прехвърлете в тава и намажете с разбит яйчен жълтък.

6. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна за 10 минути, после намалете огъня и допечете до получаването на златиста коричка.

7. Докато уелингтънът се пече, направете соса. Към отцедения от първото печене на месото сос добавете виното и бульона. Подгрейте на умерен огън докато кипне и леко се редуцира. Махнете от огъня и монтирайте с 25 грама студено масло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта