Регистрация

Домашно маринована риба във вино с лук

Домашно маринована риба във вино с лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 941

Мариновано рибно филе с лук, вино, карамфил, бахар и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 мл червено сухо вино
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 дафинов лист
  • 3 карамфилчета
  • 4 зърна бахар
  • 1 с.л. оцет
  • 1 глава лук
  • 500 г филе от херинга (маринована риба или капитанско мезе - продава се в студената насипна витрина на по-големите хранителни магазини; можете да си вземете и охладено рибно филе, ако не ви притеснява, че се консумира сурово)

Начин на приготвяне:

1. Изсипете виното в касерола и пуснете да се подгрява на умерен огън.

2. Докато чакате да кипне нарежете главата лук на кръгчета и по желание ги разпаднете на шайби.

3. Добавете в кипналото вино дафиновия лист, солта, захарта, карамфила и бахара. Сипете оцета и разбъркайте. Оставете да се вари 3 минути.

4. Добавете лука и варете още 3 минути. След това махнете от огъня.

5. Филетата риба подредете в тава плътно едно до друго, но без да се застъпват. Залейте с охладената до телесна температура смес.

6. Приберете в хладилник за 8-12 часа.

7. Вадете всяко филе върху хартия за печене и режете косо с нож на малки напречни филенца. Поднесете като мезе с украса от резени лимон и пресен копър по желание. Връзва се идеално с вина, бира, водка и ракия.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта