Регистрация

Пикантно свинско със зеленчуци по китайски

Пикантно свинско със зеленчуци по китайски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4686

Пържени свински хапки с лук, моркови и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 мл олио
  • 700 г свинско месо
  • 250 г лук
  • 200 г моркови
  • 1 голяма зелена чушка
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 с.л. сусамово олио или зехтин за готвене
  • 50 мл соев сос
  • 1 ч.л. чили на люспи (ако хапвате пикантна храна)
  • 1 с.л. оцет (най-автентично е с оризов, но може и балсамов или друг)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • 4 скилидки чесън
  • 10-тина грама пресен джинджифил (рендосан на ситно ренде)
  • 1 с.л. с връх кафява захар
  • 1 с.л. бял сусам
  • 1-2 стръка пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на тънки филета, а след това филетата на дълги лентички. Лука нарежете на полумесеци и разделете отделните влакна. Морковите и чушките също нарежете на тънки дълги лентички, лютото чушле - на кръгчета.

2. В голям тиган (най-добре ако имате тип уок, но и в обикновен ще стане) сгорещете олиото и на две порции запържете месцата за по 2 минути на силна температура. Извадете в отделен съд.

3. В същата мазнина пак на силен огън добавете лука и гответе и бъркайте три минути. Прибавете морковените тресчици и по същия начин гответе още три минути.

4. Следват чушките, пак три минути готвене и бъркане, после и лютото чушле. Гответе още минута и прехвърлете в отделен съд.

5. В тигана от готвенето изсипете сусамовото олио или зехтина, сгорещете на умерен огън за 30-тина секунди и добавете намачкания на паста чесън и рендосания джинджифил. Ако нямате пресен, може да използвате сух (около 1,5 ч.л.). Гответе 30 секунди.

6. Налейте совеия сос, добавете чили люспите, кафявата захар и оцета. Овкусете със сол и пипер и изчакайте да кипне. Дръжте на умерен котлон 40 секунди след завирането.

7. Изсипете зеленчуците и месото в соса. Бъркайте и гответе 2 минути.

8. Добавете сусама и нарязаните косо стебла на пресния лук. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта