Регистрация

Чеснов крем за месо и зеленчуци

Чеснов крем за месо и зеленчуци
Лесно   |   Порции 400 мл   |   Видяна: 2223

Чеснов сос със зехтин в стил чеснова паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Небходими продукти:

  • 50 г почистени скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 125 мл вода
  • 375 мл олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете скилидките чесън, лимоновия сок и солта в чопър. Бръмнете няколко пъти.

2. Сипете водата и пюрирайте отново.

3. Добавяйте зехтина на 3-4 пъти като след всеки пюрирате - получава се нещо като майонеза, с което можете да сервирате печени пилешки гърди, по-постно свинско или телешко месо, както и зеленчуци на фурна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта