Домашни пържени картофи с наденица и лук
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2925
Картофи с месо и билки на тиган, задушени под капак.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 1 глава лук
- 100-300 г наденица
- връзка магданоз или копър, а може и двете
- 20 мл растителна мазнина
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби. Загрейте мазнината в тиган и запържете картофите до готовност при често разбъркване. Ще ви отнеме 10-15 минути.
2. Покрийте картофите с капак и към тях прибавете нарязаните на ситно лук и наденица. Запържете на среден огън под капак, като разбърквате през няколко минути за около чертвърт час.
3. След като ястието е готово, поръсете с наситнените билки и подправки на вкус. Разбъркайте за финал, поднесете и се насладете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ