Регистрация

Домашни пирожки със зеле и моркови

Домашни пирожки със зеле и моркови
Трудно   |   Порции 14 броя   |   Видяна: 1144

Руски пролетни рулца - печени пирожки със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук
  • 200 г моркови
  • 800 г зеле
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 800 г тесто за пирожки (рецептата за него вижте ТУК)
  • 1 яйце + 30 мл мляко за глазиране

Начин на приготвяне:

1. Морковите рендосайте на едро ренде, лука наситнете, а зелето нарежете на тънки лентички.

2. Сгорещете олиото в голям тиган с капак. Запържете първо лука на умерена температура за 30 минути, след това добавете морковите и гответе още 3 минути при периодично разбъркване.

3. Постепенно вкарайте зелето в тигана и щом понамали обема си, посолете и захлупете с капака. Оставете да се задушава за 10 минути.

4. Оформете кладенче в средата на задушеното зеле, изсипете вътре доматения концентрат и разбъркайте. След това поръсете захарта и размешайте отново. Задушете под капак няколко минути.

5. Поръсете с черния пипер, разбъркайте и махнете от огъня.

6. Готово тесто за пирожки или домашно омесено по ТАЗИ рецепта разделете на два фитила и след това всеки фитил нарежете на по 7 парчета. От всяко парче оформете кръгъл блат с дебелина около 1 см. Слагайте от плънката в едната половина, прегъвайте другата и завивайте краищата на рулце, за да се получи традиционната за пирожките форма. Редете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ще ви се наложи да печете на 2 пъти.

7. Намажете готовите пирожки с разбито яйце с мляко и оставете да втасат за 20 минути. След това печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

8. По желание поднесете с млечен, майонезен или доматен сос за потапяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта