Регистрация

Домашни ньоки с рикота

Домашни ньоки с рикота
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4372

Соленки със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пълномаслена рикота
  • 1/2 ч.ч. пресен пармезан
  • 1 до 1/2 ч.ч. неизбелвано брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 1 голямо яйце, леко разбито в малка купа

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти в голяма купа, освен 1/2 ч.ч. брашно. Разбъркайте с ръце, докато се оформи топка. Сложете тестото върху дървена дъска и поръсете с останалото брашно. Омесете докато спре да лепне.

2. Разделете на малки топчици, около шепа. Разточете на ленти и нарежете на парчета с големина 2,5 см. След това прокарайте с пръст върху дъска за ньоки (по желание).

3. Поръсете с брашно и подредете върху чиния. Сварете в кипяща вода.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта