Домашни ньоки с рикота
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 4372
Соленки със сирене.
Необходими продукти:
- 500 г пълномаслена рикота
- 1/2 ч.ч. пресен пармезан
- 1 до 1/2 ч.ч. неизбелвано брашно
- 2 ч.л. сол
- 1 голямо яйце, леко разбито в малка купа
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти в голяма купа, освен 1/2 ч.ч. брашно. Разбъркайте с ръце, докато се оформи топка. Сложете тестото върху дървена дъска и поръсете с останалото брашно. Омесете докато спре да лепне.
2. Разделете на малки топчици, около шепа. Разточете на ленти и нарежете на парчета с големина 2,5 см. След това прокарайте с пръст върху дъска за ньоки (по желание).
3. Поръсете с брашно и подредете върху чиния. Сварете в кипяща вода.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ