Ньоки с ябълка и цвекло
Тестени хапки с оризово брашно, плодова плънка и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 глава варено цвекло
- 1/2 ябълка
- 1 жълтък
- 1 ч.ч. оризово брашно
- 50 г кашкавал
- 2 с.л. нишесте
- зелени билки и подправки по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете ябълката и заедно с цвеклото, я нарежете на много малки кубчета.
2. Добавете жълтъка и смесете.
3. Изсипете нишестето и роизовото брашно и замесете тесто. Ако е нужно, капнете малко вода.
4. Кипнете вода в тенджера и варете плоски питки, които сте оформили от тестото за няколко минути до готовност. Нека водата не ври силно, за да не се разпаднат питките.
5. Отцедете ги хубаво от течността, подредете в чиния и поръсете с настърган кашкавал и пресни билки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ