Регистрация

Домашни кюфтета от сьомга и сандвичи с тях



Домашни кюфтета от сьомга и сандвичи с тях
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1467

Домашен хамбургер от риба с млечен сос и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни фишбургери готви Миро от канала Готвене за начинаещи, като показва как се правят кюфтета от сьомга на фурна и след това ги влага в сглабянето на страхотни сандвичи. А за да има профирност цялото ястие, под капачето се разпределя и сос тартар.

Първо рибното филе се наситнява много добре. Изсипва се в купа и към него се добавя наситнен копър, заквасена сметана, горчица, сол и пипер и галета. Сместа се обърква. Бургерите се овалват в още галета и се прибират в хладилник. След 2 часа вече са готови за готвене. Можете да ги запържите, но ако искате по-здравословен вариант, ги сложете върху намазнена хартия за печене и гответе за 15 минути на 200 градуса.

През това време се смесва сос тартар като в купа се забъркват наситнени кисели краставички с майонеза, заквасена сметана и/или кисело мляко. Добавя се чесън, копър и лимонов сок, каперси по желание. Следва в тиган с незалепващо покритие да се разтопи масло и питките за бургера да се притоплят или запекат в него. От вътрешната страна на долната основа се слагат слайсове чедър. После се поставя рибен бургер, намазва се с тартар и се захлупва. Добре е да се хапва възможно най-скоро след сглабянето. А как се прави - гледайте във видеото!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта