Регистрация

Домашни картофки с къри

Домашни картофки с къри
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3482

Картофи с бульон, масло и къри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • ¼ червен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, на ивички
  • листата от 1 малко клонче розмарин
  • 1 картоф, нарязан на кубчета по 1 см
  • ¼ морков, нарязан на кубчета по 1 см
  • 2 ч.л. къри на прах, или количество на вкус
  • ¼ ч.л. сол, или количество на вкус
  • ¼ ч.л. черен пипер, или количество на вкус
  • ¼ чаша вода (или бульон)
  • 1 ч.л. масло
  • 1 с.л. нарязан див лук

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в голям тиган с пържене с незалепващо покритие. Пържете лука за 1 минута на средна температура, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и розмарина и пържете още 1 минута.

2. Добавете картофите и морковите и овкусете с къри на прах, сол и пипер. Разбъркайте добре.

3. Разстелете с побутване картофите и морковите по дъното на съда, така че да са само на 1 слой. Добавете водата и сложете капак на тигана.

4. Оставете за 5 минути, или докато течността изври напълно, като разбъркате 1-2 пъти през това време.

5. Добавете маслото и оставете да се готви покрито за още 15 минути, като разбърквате периодично.

6. Добавете и разбъркайте вътре дивия лук и отстранете от огъня. Сервирайте поръсено с още див лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта