Домашни бонбони от кондензирано мляко
Шоколадови бонбони с кондензирано мляко.
Необходими продукти:
- 1 малка консерва кондензирано мляко (около 250 мл)
- 50 г масло
- 2 с.л. неподсладено какао на прах
- ядки и шоколадови пръчици по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в касерола кондензираното мляко.
2. Добавете маслото и какаото и сложете на умерен огън да кипва.
3. Щом заври, разбърквайте и наблюдавайте в продължение на 10 минути.
4. Махнете от огъня, оставете да се охлади и приберете в хладилника, за да се стегне добре.
5. Подгответе си топинг за овалване по желание (кокосови стърготини, шоколадови пръчици, натрошени ядки).
6. Гребвайте с чаена лъжичка от сместа, прехвърляйте в ръцете си и въртете докато се оформи бонбон. Овъргаляйте в избрания от вас топинг.
7. Готовите бонбони дръжте в хладилник, защото лесно омекват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ