Регистрация

Домашен хумус с чесън и подправки

Домашен хумус с чесън и подправки
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3931

Ароматна арабска разядка от нахут с тахан, чесън и кимион.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г нахут от консерва
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 5 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. куркума
  • сол на вкус
  • лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Отцедете нахутените зърна от водата, като си запазите част от течността. Сега идва най-трудния етап от тази лесна рецепта. Обелете зрънцата нахут. След това ги сложете в купата на пасатора или чопъра. С пасатор става по-добре, но с чопър също се получава.

2. Добавете към тях тахана, обелените скилидки чесън, зехтина и лимоновия сок - общо взето всичко останало.

3. Пюрирайте докато се получи гъста паста. Ако стане прекалено твърда, сипете част от нахутената вода и пюрирайте отново. Консистенцията трябва да е на гъста майонеза.

4. Поднесете украсено с пресен кориандър (може и да го побългарите като използвате листенца магданоз) и хляб за мазане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта