Регистрация

Домашен салам от пилешко с подправки

Домашен салам от пилешко с подправки
Средно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 967

Домашен пилешки салам от бутчета с чесън, желатин и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг месо от обезкостени пилешки бутчета без кожа
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 пакет желатин
  • 1 ч.л. подправка за пилешко или друга ваша любима подправка
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2/3 ч.л. сол
  • 4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на много малки кубчета. Не минавайте през чопър или месомелачка, защото ще развалите текстурата. Хубаво е да е на парченца, но и те да не бъдат големи. Изсипете ги в купа щом ги нарежете.

2. Добавете избраните от вас подправки, сол и пипер. Сипете майонезата, желатина и намачкания чесън. Разбъркайте много добре.

3. Застелете дъска със стреч фолио като не го откъсвате от ролката. Напречно на дъската сложете 1/3 от сместа и оформете с ръце на руло. След това с помощта на стреча завъртете като бонбон. От това количество се получават три домашни пилешки саламчета. Завийте хубаво и стегнато в поне няколко пласта стреч фолио. След това добре оформете краищата като бонбони, за да не изтече желираният сос.

4. Получените бонбони сложете в лист алуминиево фолио и завъртете отново. Подредете в тава.

5. Пъхнете в загрята на 170 градуса фурна за 1-1:10 часа.

6. След изваждане изчакайте да се охлади и без да разплитате фолиото, приберете в хладилник за 5-8 часа.

7. Извадете, развържете бонбоните и имате домашен пилешки салам - вкусен, натурален, без консерванти и вредни добавки. Можете да го хапвате за основно, като мезе или да използвате за топинг на сандвичи.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта