Регистрация

Домашен пилешки салам от желирано месо

Домашен пилешки салам от желирано месо
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1715

Желирано пилешко в плик за печене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешко филе (или друго месо по избор)
  • 2 пакета желатин
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 4 скилидки чесън
  • 1 плик за печене

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на много малки парченца - приблизително на кубчета със страна 1 см. Прехвърлете в купа.

2. Добавете подправките и желатина, намачкайте чесъна и разбъркайте.

3. Разтворете и разпорете плика от две страни, за да се получи еднопластово прозрачно фолио за печене. Изсипете в него месото, оформете на боонбон и сложете в продълговата тава, която да задържи формата му.

4. Пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 50 минути.

5. Когато извадите от печката, не вадете бонбона от тавата, ами оставете да се охалди до стайна температура и след това пъхнете както си е в тавата за 2 часа в хладилника.

6. След изваждане от хладилника ще имате красив желиран колбас от пилешки късчета с подправки и чесън. Можете да нарежете като мезе или директно да хапнете като студено основно.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта